讃岐うどん1日目

連休に讃岐うどんめぐりに行って来ました。
朝6:32分の新幹線で岡山まで行き
マリンライナーで高松に入り
レンタカーで、まずは、谷川米穀店さんへ
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『うどん屋を探すには、まずは、煙突をさがせ!』で有名な煙突
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麺は、しっかりと小麦の味がする
初っ端からすごいクオリティーです!
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なんと言っていいか分からんが、美味しいけど、かなり辛いので、気をつけましょう
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テーブルには、こんな調味料達が
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息子さんとお母さんの、愛情溢れる麺は、純粋で、優しくて、バリコシな訳ではなく、ツルツルしてて、何も付けなくてもいけるくらい。1軒目からとんでもない美味しさだ!
奥さんも、バリコシは、苦手なのに、ここの暖か釜玉はぺろりと、気に入ってもらえたようで、何よりです。
10時40分くらいに到着して、並んだ時間は、1時間半くらいでした。あと、5分遅れたら入れなかったぐらいギリギリでした。
最高の一杯、ご馳走さまでした。

続いて2軒目は
川越うどんさん
こちらは、釜玉うどん発祥のお店だそうです。
かなり並びました。
無料で日傘や麦わら帽を配ってくれるなんて、素晴らしいですね。
物凄いスピードで、さばいてます。
食べる場所も、綺麗なお庭ですよ〜
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3軒目は、ルミばあちゃんで、有名な、池上製麺所さん
山越さんが、予定より時間がかかってしまったのですが、ゴールデンウィークなので、延長しててくれたので、ギリギリ最後のお客さんとして入れました!
それにしても、金魚は、デカかった。
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本日ラスト4軒目は、マニアックな、橋本製麺所さん
地元産の、小麦粉だけを使った、昔ながらの、安定のお店。
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お母さんの、愛情がたっぷり詰まった、幸せの麺
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まさかの、器持っていかないと食べられない所だったのですが、キャンプ用のなべが、あったので、助かりました。
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小麦の味が、しっかりわかる、絶品です!

初日の讃岐うどんめぐりは4軒回る事が出来ました。

やはり本場は違いますね!
おなかも、心も満たされました〜












I went for visiting Sanuki udon in consecutive holidays.
I go by Shinkansen of the share to Okayama at 6:32 a.m.
Takamatsu holds it by Malin liner
By a rent-a-car at first to a Tanikawa rice shop

The chimney that "at first I look for a chimney to look for a noodle shop!", and で is famous

The noodles taste of the wheat well
It is the quality that is great from the start!

The noodles full of the love of son and mother are pure and are gentle and are not Bali waist and do it slipperily and they touch nothing and kick it. It is the taste that is terrible from the first house!
Though it is a weak point, the Bali waist seemed to have you like the warm pot ball here in no time, and a wife is best, too.
I arrived at around 10:40, and the time when I lined up was around one and a half hours. And when I was five minutes late, I did not put it and was last-minute.
Best one cup thank you for the delicious meal.
Successively the second house
Kawagoe udon
This seems to be a shop of the pot ball udon origin.
I considerably lined up.
It is splendid to distribute a parasol and a straw hat free.
At awful speed, I deal.
It is the garden where the place to eat is beautiful

The Ikegami noodle making place that the third house is Lumi grandma, and is famous
It had taken time from a plan, but Yamakoshi put it as the tightly last visitor because I extended it for Golden Week and gave it!
Still, the goldfish deca; won.

The Hashimoto noodle making place that the fourth house is enthusiastic today in the last
A shop of the traditional stability only as for the wheat flour from a hometown.
Noodles of the happiness that the love of mother was fully jam-packed
It was the place that I could not eat, but of I was saved when I did not take an emergency container because there was a pan for the camping.
Taste of the wheat is an unrivaled article to understand well!
Four visiting Sanuki udon for the first day was able to turn around.
After all the homes are different!
... that both the stomach and the heart were satisfied
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by mac-hitani | 2016-05-05 09:06 | うどん不動庵さん | Trackback | Comments(0)
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1970/07/29意匠職人 町谷一成 土に還る住宅を目指して地産地消のご住宅を中心に設計させて頂いております。


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